UPCOMING TRACK:Next track's title

Hosszú, popos nyár a Kelet-trópusokon

A post by Eastaste Eastaste on May 18, 2016

Meghatározó, már-már személyiséghez társított arculati elem, hogy a nyári vízpart mellé leveretéshez végül mi lesz a választott road music. Nagyon nem mindegy, hogy a szelekcióért végül egy karcos korsó balatoni világos, vagy inkább egy csicskalángos jár. Már csak ezért is érdemes villantani a haveroknak, hogy az elkent kaliforniai gitározáson túl is van élet, a másik irányban, sőt nem is olyan messze, egyenesen a saját portánk táján. Induljunk bele a naplementébe a posztszoc országok cseppet sem depressziós nyári zenéivel, jószomszédi egzotika módjára! 

ezgif.com-video-to-gif

 

The Maneken – Magic of the moment

Honnan? Ukrajna

Mihez? Megfelelő ütemű matracpumpáláshoz

the maneken

Vajon mi történt volna, ha Justin Timberlake jobban rákap a gitárokra? Például nem kilenc év alatt nyögött volna ki magából egy újabb topslágert. De szerencsére nem kapott, és meghagyta ezt a szűz terepet ennek az ukrán csávónak, aki már feltűnése óta csak külföldi kiadóknál járt, meg a fél Földet körbe, és a legmelegebb hónapokra egy ilyen, még némi aciddel cicomázott grúvolást képes bemutatni.

THE MANEKEN
Magic Of The Moment by The Maneken
Magic Of The MomentThe ManekenUkraine3:42

Motorama – Holy day

Honnan? Oroszország

Mihez? Vízpásztázó elbambulásokhoz

A new wave-inspirálta oroszoktól bármit választhatnánk, stabilan állná a helyét ebben a kelet-trópusi körutazásban, de náluk jobban senki nem fogalmazza meg, hogy a holiday kizárólag szent napokból áll.

MOTORAMA
Holy Day by Motorama
Holy DayMotoramaRussia4:02

I wear experiment – Wanting for more

Honnan? Észtország

Mihez? Hűsítő szellőkhöz

Ha a fővárosod egy kompozásnyi távolságban található a finn fővárostól, akkor ne csodálkozz, hogy te magad is kváziskandináv popzenéket kezdesz írni, félúton a Röyksopp és Robyn között. Az I Wear Experiment maga is büszke a kicsit filmes, nagyon grandiőz hangképeire, még jó, hogy a balatoni táj végigmozizásához alapkellék lehet.

I WEAR EXPERIMENT
Wanting For More by I Wear* Experiment
Wanting For MoreI Wear* ExperimentEstonia2:53

 

Carnival Youth – Surf

Honnan? Lettország

Mihez? Napszúrta bolondozáshoz

p0383sw4

 

Eddig sem tűnt volna fel egy Franz Ferdinand és egy Arctic Monkeys közt az ő daluk, ezután se fog: brit gitározós, sövényre ugrós, zimmerferi-szobában gitározós trúliusi szupersláger. Hol van ilyenkor a Pitchfork?!

 

Golden Parazyth – C.O.R.N

Honnan? Litvánia

Mihez? Alámerülés előttre

 

A litvánok félfájdalmas-vágyós melankopopja a lehető legszigorúbb értelemben vett strandközeli zene, már ha lehet az ilyesmit szigorral venni. Bugyborékolnak a szintik, mint békanyál a susnyásban, szivárványok a szemben, ahogy a szöveg mondja – hibátlan elúszás.

GOLDEN PARAZYTH
C.O.R.N by Golden Parazyth
C.O.R.NGolden ParazythLithuania4:07

 

Mustelide – Ptiza Ruh

Honnan? Fehéroroszország

Mihez? Alámerüléshez

Mustelide, Natallia Kunitskaya from Belarus

Natallia Kunitskaya hazájának villanyzenei hercegnője, aki producerként két szinyóval, grooveboxszal, szemplerrel és a saját hangjával dolgozik, a színpadon pedig szólóban, láthatatlan kozmikus ködbe burkolózva bontja ki saját álomszerű univerzumát, ami a gyermeki játékosságtól sem ódzkodik. Tőlünk nyugatabbra már kezdik felfedezni, előzzük be őket.

MUSTELIDE
Ptiza Ruh (Instrumental) by Mustelide
Ptiza Ruh (Instrumental)MustelideBelarusian4:58

 

 

 

Admiration is for poets – Let the sun dazzle

Honnan? Lengyelország

Mihez? Alámerülés utánra

Lebuktál, feljöttél, vizes vagy, a napsugarak prizmaként szédülnek meg a bőrödön. A fröccs még dolgozik benned, de friss is vagy szimultán. Ezek a habkönnyű lo-fiban utazó lengyelek mintha egyenesen ehhez az élményhez írtak volna egy örökre repeatre állítható soundtracket.

ADMIRATION IS FOR POETS
Let the Sun Dazzle by Admiration Is For Poets
Let the Sun DazzleAdmiration Is For PoetsPoland2:47

 

Walter Schnitzelsson – Keep me goin

Honnan? Szlovákia

Mihez? Nagy Frizbimenetekhez

 

Walter Schnitzelsson

Talán nem véletlenül írják magukról csupa nagybetűvel a Facebookon, hogy mindenkinek takarodó kifelé, látni a valóságot, mert “mi is ott vagyunk.” A háromtagú szlovák banda elsőrangú erénye ugyanis az energatikus élő performanszok, a blues- és punkhatásokat sem mellőző, döggel rogyásig rakott rockdalaik minden háztartásban ott kellene lenniük, amikben legalább egy ceruzanadrág megfordult már.

WALTER SCHNITZELSSON’
Keep me goin' by Walter Schnitzelsson
Keep me goin'Walter SchnitzelssonSlovakia3:17

 

Div i ded – Frozen

Honnan? Csehország

Mihez? Papucsbámuláshoz

A jó öreg elszállós shoegaze tangapapucsokra írt változata egyáltalán nem annyira fagyos, mint amilyennek füllenti magát, szívesen összeeresztenénk egyszer a tihanyi visszhanggal, lássuk, ki zeng jobban.

DIV I DED’
Frozen by DIV I DED
FrozenDIV I DEDCzech Republic2:51

 

NLVSisters of the sun

Honnan? Horvátország

Mihez? Késő délutáni okkersárga árnyalatokhoz

 

NLV_Photo 03_ZlatkoGotovac

A zenekarnak már az alapsztorija is mélyen illeszkedik a nyár ethoszába: három barát, akik már gyerekkoruk óta betéve ismerik egymást, ráadásul abban a zsebkendőnyi méretű Pula faluban, aminek vonzáskörzetében konkrétan egymást követik a zenei fesztiválok nyaranta. “Leszedem neked a Napot a kezemmel” – éneklik ebben itt. Horvát mediterrán cukiság!

NLV’
Sisters of the Sun by NLV
Sisters of the SunNLVCroatia3:02

 

Velahavle – Sun

Honnan? Bosznia-Hercegovina

Mihez? Hőguta utáni hazaúthoz

Mindenkinek megvan a kocsiban lehajtott fejes, alig szólós, bemindenezett este utáni töprengős menet? Ezek a szimpatikus bosnyákok mintha pont erre a hangulatra hangszerelték volna ezt az elektronikát és akusztikus hangszereket egymásnak eresztő trekkjüket. Közben a nap lebukott a horizont mögé, a túloldalon pedig már ott kerekedik a Hold.

 

VELAHAVLE’
Sun by Velahavle
SunVelahavleBosnia and Herzegovina4:32

Bermuda – Hullám

Honnan? Magyarország

Mihez? Nyárhoz!

 

Bermuda

 

Lehet, hogy mindig hazamegyünk a tengerpartról, lehet, hogy eljön a nyomorult ősz, de úgyis minden kezdődik jövőre elölről. A Bermuda az összes dalába belegyömöszöli ezt a nullagond-attitűdöt, így hozva létre a meleg hónapok örökös soundtrackjét. Újra és újra. És ezzel vissza is kanyarodtunk, hogy aztán újra, bármikor elinduljunk.

BERMUDA
Hullám by Bermuda
HullámBermudaHungary3:02

 

Golan – Abel

Honnan? Románia

Mihez? Tompa déli órákhoz

A háromtagú Golan látványos szikrákat maga után hagyva vitt véghez csúcstámadást a romániai elektronikus zenei magaslatokban, hogy a Disclosure-tól John Digweedig a legnagyobbak mellett mutassák szintén nem kicsi fesztiválszínpadokon puha atmoszférákban fogant dalaikat. Az Abel a klipjében végigvonuló havas tájak ellenére kitűnő eltompító darab kánikulához, kánikulákhoz.

 

 

Az Eastaste egy budapesti zenei ügynökség, ami több száz kelet-európai zeneker és producer legjobb, egyenként válogatott számait képviseli és jogosítja filmkészítők, reklámosok, márkák vagy akár házi videósok számára.

Ha zenét keresel egy projektedhez, de nem vagy képben mikor, honnan, mennyiért tudsz dalokat rakni a mozgóképes anyagod alá, mi segítünk eligazodni. Hallgass bele a katalógusunkba, s olvasd el tutorialunkat a zenei jogosítással kapcsolatban, vagy csak nézz körbe milyen projekteken dolgozunk.

Ha nincs meg amit keresel, vagy további kérdéseid vannak, írj a net@eastaste.net–re és segítünk megtalálni, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb zenékről és újdonságokról!